Aan alle vrienden van het Rolder Kerkgebouw 23 juli 2022

with Geen reacties

Rolde, 23 juli 2022

Aan alle vrienden van het Rolder Kerkgebouw,

Geachte vriend,

De zomer is begonnen. Wij willen u hierbij graag informeren over een aantal leuke activiteiten in en rondom de Jacobuskerk, die het komend half jaar georganiseerd worden door of in samenwerking met de Stichting Behoud Rolder Kerk.

Elke woensdagmiddag

Het kerkgebouw is elke dag open voor bezoek, van ca. 09:00-17:00 uur. Van midden mei t/m 7 september zijn er op de woensdagmiddag ook gidsen van de SBRK aanwezig, voor een rondleiding of gewoon om vragen te beantwoorden.

3 augustus

De laatste dag van het Kerkenpad Aa en Hunze 2022. Op 13 en 20 juli en op 3 augustus voert een mooie fiets/autoroute langs 5 zeer bezienswaardige kerkgebouwen in de gemeente Aa en Hunze. De kerken van Anloo, Gieten, Gasselte, Grolloo en natuurlijk ook die van Rolde zijn dan open voor bezoek. Gidsen zijn aanwezig. Tijd: van 10:00-17:00 uur. Kerkenpadfolders om mee te nemen liggen op diverse plekken in en rondom Rolde, ook onder de toren van de kerk. De folder is daarnaast te vinden op de website van de SBRK: https://www.rolderkerk.nl/stichting-behoud-rolder-kerk/

10 september 2022

De jaarlijkse Jacobusboekenmarkt buiten rondom de kerk. Het kerkgebouw zelf is deze dag ook te bezichtigen in het kader van de Open Monumentendag; gidsen zijn aanwezig.

1 oktober 2022

De eerste Roldertorenrun, een gloednieuw hardloopevenement in en om Rolde. Er is keus uit drie afstanden (halve marathon, 10K en 5K). Start en finish zijn bij de kerk; de prijsuitreiking vindt plaats in de kerk. Het parcours is schitterend: er is voor gezorgd dat de Roldertoren tijdens de loop bijna overal te zien is! Dit evenement wordt georganiseerd door een groep enthousiaste lopers uit Rolde. Inschrijven kan via https://roldertorenrun.nl.

Begin december 2022

De Goede doelen Kerstmarkt (exacte datum volgt).
Wij zijn op zoek naar een goed doel. Het doel moet een raakvlak hebben met een bewoner uit Rolde e.o.. Mocht u hiervoor ideeën hebben, wilt u dan contact met ons opnemen? Graag voor eind september, via vriend@sbrk.nl.

Jacobuswijn weer voorradig

Na eerdere succesvolle verkopen van Jacobuswijn presenteren wij hierbij een nieuwe lichting. Het is ons nog niet gelukt een geschikte witte wijn te vinden, maar de huidige rode Jacobuswijn heeft onze proeverij met glans doorstaan. Leuk om als cadeau te geven! Per fles betaalt u € 7,50. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het behoud van het Rolder kerkgebouw.

Bestellingen kunnen geplaatst worden via vriend@sbrk.nl

Nieuw bestuurslid

Onlangs is Renate Meijering uit Rolde toegetreden tot het bestuur van de SBRK.

Vrijwilligers gezocht

Lijkt het u leuk om zo nu en dan een keer te helpen bij onze activiteiten? Dan nodigen wij u hierbij uit contact met ons op te nemen via vriend@sbrk.nl


Rest ons u een goede zomer te wensen!

Met zomerse groeten,
Het bestuur van de SBRK

Arie van Haeringen, Frank van der Burg, Henriëtte Meijer, Michel Schoenmaker, Renate Meijering