Aan alle vrienden van het Rolder Kerkgebouw 4 september 2023

with Geen reacties

Rolde, 4 september 2023

Aan alle vrienden van het Rolder Kerkgebouw,

Geachte vriend,

De zomervakantie is voor de meesten van ons achter de rug, maar niet getreurd: er vinden de komende maand weer verschillende activiteiten plaats rondom de Jacobuskerk die georganiseerd worden door of in samenwerking met de Stichting Behoud Rolder Kerk.


9 september De jaarlijkse Jacobusboekenmarkt buiten rondom de kerk, met marktcafé. Komende zaterdag, van 10-15:00 uur. Het kerkgebouw zelf is deze dag ook te bezichtigen in het kader van Open Monumentendag. Gidsen zijn aanwezig. Voor meer informatie over de inzameling van boeken en de boekenmarkt, zie www.rolderkerk.nl.

26 aug – 10 sept In deze periode, dus ook tijdens Open Monumentendag op 9 september, is er in het koor van de kerk een tentoonstelling “Rondom de Rolder Toren” van Drentse schilderijen uit de collectie van Johannes Schutrup uit Rolde, van de hand van diverse schilders die in het verleden actief waren in Rolde en omstreken. Deze bijzondere tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen van 10-17:00 uur. Er is ook een zeer fraai vormgegeven boek uitgegeven van de collectie van Johannes Schutrup, de eerste druk hiervan was in de eerste dagen van de expositie al snel uitverkocht. Een tweede druk wordt voorbereid, men kan zich hiervoor nog inschrijven in de kerk.
30 september De tweede Roldertorenrun. Na de eerste druk bezochte editie op 1 oktober 2022 krijgt dit hardloopevenement een vervolg. Er is keus uit drie afstanden (halve marathon, 10K en 5K). Start en finish zijn bij de kerk; de prijsuitreiking vindt plaats in de kerk. Het parcours is schitterend: er is voor gezorgd dat de Roldertoren tijdens de loop bijna overal te zien is! Dit evenement wordt georganiseerd door een groep enthousiaste lopers uit Rolde. Inschrijven kan nog steeds, via https://roldertorenrun.nl.

4 sept – 26 sept Rabo ClubSupport 2023
In de vorige nieuwsbrief van de SBRK werd al aangekondigd dat de SBRK dit jaar voor het eerst meedoet met de Rabo ClubSupport actie. We hopen daarmee op een financiële bijdrage om een audiotour in de kerk te kunnen maken waarmee bezoekers – ook als er geen gidsen van de SBRK aanwezig zijn – een digitale rondleiding kunnen krijgen door het kerkgebouw, om meer te weten te komen over de geschiedenis en de bezienswaardigheden van het kerkgebouw. Hieronder staat wat u kunt doen om de SBRK hiermee te helpen.

Rabo ClubSupport 2023

Stem op ons en draag bij aan onze audiotour! Vanaf maandag 4 september kun je als je lid bent van de Rabobank gratis stemmen voor de Rabo ClubSupport 2023. Elke stem die op ons wordt uitgebracht, levert ons geld op en dat kunnen we goed gebruiken voor de ontwikkeling van een audiotour door en rond het kerkgebouw.

Alleen rekeninghouders en leden van de Rabobank kunnen stemmen

Je kunt alleen stemmen wanneer je een rekening hebt bij en lid bent van de Rabobank. Heb je wel een rekening maar ben je nog geen lid? Word dan gratis lid van de Rabobank: www.rabobank.nl/leden/lid-worden (klik op deze link).

Hoe moet je stemmen?

Stemmen kan vanaf vandaag 4 september tot uiterlijk 26 september. Je moet hiervoor inloggen bij de Rabobank via de Rabobank app of via Inloggen – Rabobank. Eenmaal ingelogd ga je naar “service” en vervolgens naar “ClubSupport stemmen”. Hier moet je drie stemmen uitbrengen, op drie verschillende clubs/verenigingen. Stem in ieder geval óók op de Stichting Behoud Rolder Kerk (zoekterm: sbrk)!

Alvast hartelijk dank voor uw steun!
Met een hartelijke groet,


Het bestuur van de SBRK

Arie van Haeringen

Michel Schoenmaker

Frank van der Burg

Renate Meijering

Henriëtte Meijer

Bert Knol