Boekenmarkt 2021 rondom de Jacobuskerk in Rolde groot succes!

with Geen reacties

Op zaterdag 11 september vond de jaarlijkse boekenmarkt plaats in Rolde. Er is maar liefst 50 meter boeken verkocht, oftewel bijna de hoogte van de Rolder toren.

De opbrengst van deze dag, ca. € 2600 komt ten goede aan het behoud en onderhoud van het baken van Rolde, de Jacobuskerk.

Net als vorig jaar was de boekenmarkt ook dit jaar in aangepaste vorm, buiten, rondom de Jacobuskerk. Voor de openingstijd om 10 uur stonden er al vele mensen te wachten. De hele dag was het een komen en gaan van mensen en gelukkig bleef het weer goed. De kerk was deze dag open in het kader van de Open Monumentendag, er was een markt ’café’, een kraam van het Rolder Historisch Gezelschap, een kraam van de Stichting Behoud Rolder Kerk met o.a. ‘Jacobuswijn’ en uiteraard vele kramen met meters geschonken boeken.

De Stichting Behoud Rolder Kerk kijkt terug op een succesvolle dag, die mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers mogelijk werd gemaakt.

Heeft u boeken die u wilt schenken voor de volgende boekenmarkt?

Men kan boeken elke maandag met ingang van 20 september, tussen 13.30 en 14.30 uur afleveren bij de Werkgroep Boekenzolder van de Stichting Behoud Rolder Kerk, in het Tichelhoes, Hunebedweg 13A in Rolde.