Nieuwe AED hangt aan kerk in Rolde

with Geen reacties

De Schakel, 11 november 2020

Aan de buitenkant van de consistorie van de Jacobuskerk, op Kerkbrink 5, is sinds kort een AED bevestigd. Een AED ofwel een automatische externe defibrillator of hartstarter, wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand.

De Jacobuskerk is een veel bezochte locatie voor diverse activiteiten; naast kerkdiensten wordt de kerk ook gebruikt voor concerten georganiseerd door de Stichting Rolder Concerten, huwelijken en uitvaarten, boekenmarkten, kerstmarkten, lezingen enz. Bovendien staat de kerk centraal in het dorp. Om al deze redenen was er de wens om ook hier een AED beschikbaar te hebben voor noodgevallen.

De AED is er vanzelfsprekend niet alleen voor bezoekers en gebruikers van het kerkgebouw maar voor iedereen in de buurt. De AED is aangemeld bij HartslagNu. Dit betekent dat gekwalificeerde EHBO-ers binnen enkele minuten na een melding bij 112 ter plekke aanwezig kunnen zijn om met deze AED hulp te bieden als dat nodig is. De aanschaf en installatie van deze AED zijn gefinancierd door de Stichting Rossing-Koops (Rolde), het Rabofonds van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe en  de Stichting Behoud Rolder Kerk.

Foto: Liza Werkman