Record bereikt: torenhoge verkoop op de 26e boekenmarkt in Rolde

with Geen reacties
foto: de heer H. Mulder

Rolde, 9-9-2023

De zomerse dag bracht een stralend tintje aan de 26e jaarlijkse boekenmarkt die dit jaar een groot succes was. Boekenliefhebbers uit de hele regio trokken naar Rolde om hun literaire honger te stillen.

De torenhoge verkoop was een opmerkelijk kenmerk van deze editie van de boekenmarkt; er werd maar liefst 52 meter aan boeken verkocht, even hoog als de toren. Talloze kraampjes rondom de Jacobuskerk waren gevuld met een uitgebreid assortiment aan boeken: van alle genres en periodes, van zeldzame antiquarische exemplaren tot hedendaagse bestsellers. Vele blije kopers vertrokken met nieuw te lezen pareltjes en/of een fles rode of witte “Jacobuswijn”. De opbrengst van de boekenmarkt komt ten goede aan het onderhoud van het markante (kerk)gebouw in Rolde. De Stichting Behoud Rolder Kerk en alle vrijwilligers die meewerkten kijken terug op een succesvolle dag waar de goede sfeer en gezelligheid op het evenement voelbaar waren.

De bijzondere attractie van de dag was de openstelling van de historische kerk als onderdeel van de Open Monumentendag. Bezoekers kregen de gelegenheid om het oude (kerk)gebouw in al zijn pracht te bewonderen. Een ander bijzondere attractie dit jaar was de tentoonstelling “Rondom de Roldertoren” van Johannes Schutrup die nog te bewonderen was. Deze tentoonstelling trok diverse kunstliefhebbers en bood een prachtige gelegenheid om kunstenaars te bewonderen die in en rondom Rolde geschilderd hebben.

De 26e jaarlijkse boekenmarkt in Rolde zal de boekenliefhebbers nog lang bijblijven. Het was een dag vol zonneschijn, literaire schatten, en culturele verrijking. Het succes van het evenement en de levendige sfeer benadrukken de diepgewortelde liefde voor literatuur en kunst in onze gemeenschap. We kijken al uit naar de 27e editie van dit jaarlijkse evenement! Wilt u daaraan bijdragen?

Vanaf 25 september kunnen weer boeken ingeleverd worden in het Tichelhoes aan de Hunebedweg 13 A in Rolde op maandagmiddagen van 13.30 tot 14.30 uur.

Meer informatie op de website van de Stichting Behoud Rolder Kerk www.rolderkerk.nl.