with Geen reacties

De Stichting Behoud Rolder Kerk is opgericht in 1998 met als doel fondsen te werven voor het onderhoud en daarmee het behoud van het historische kerkgebouw, het orgel en de directe omgeving van de Jacobuskerk te Rolde. De stichting werkt samen met kerkelijke en niet-kerkelijke vrijwilligers vanuit Rolde en omgeving om dit doel te realiseren.

In 2019 heeft het bestuur van de stichting zich daarnaast ten doel gesteld nadrukkelijk het gebruik van het Rolder kerkgebouw voor andere dan kerkelijke doelen te stimuleren, zodat het gebouw er echt voor het hele dorp is.Activiteitenkalender

woensdag 17, 24, 31 juli en 7 augustus 2024 | kerkenpad

In Aa en Hunze vind je een aantal schitterende kerken. Tijdens het Kerkenpad, dat dit jaar plaatsvindt op woensdag 17, 24, 31 juli en 7 augustus, ga je op ontdekkingstocht door het Drentse landschap, langs vijf kerken (Rolde, Grolloo, Gasselte, Gieten en Anloo) die het bezichtigen meer dan waard zijn.

Lees meer

2 t/m 24 september 2024 | stemmen Rabo ClubSupport 2024

Vanaf maandag 2 september kun je als je lid bent van de Rabobank gratis stemmen voor de Rabo ClubSupport 2024. Elke stem die op ons wordt uitgebracht, levert ons geld op en dat kunnen we goed gebruiken voor de ontwikkeling van een audiotour door en rond het kerkgebouw.

Lees meer

Ook vriend worden?

Download het invulformulier en mail deze naar vriend@sbrk.nl


Wilt u ons steunen met een éénmalige gift?

Wanneer u in het bezit bent van een smartphone of tablet, dan kunt u deze éénmalige donatie heel eenvoudig doen door de onderstaande QR code te scannen met uw bankieren app, uw camera of QR-code scanner app. U kunt het voorgestelde bedrag aanpassen en uw gewenste donatie invoeren. Controleer de betaalgegevens en druk op ‘betalen’. De bank bevestigt de betaling. Doneren via de QR-code is eenmalig, veilig en anoniem.

informatiefolder Rolderkerk

Meer informatie over het Rolder kerkgebouw en haar gebruikers vindt u in onze informatiefolder


Jacobuswijn weer voorradig

Er is weer rode Jacobuswijn!

Inmiddels is het ons eindelijk gelukt om óók een prima (droge) witte wijn te vinden die onze proeverij met glans heeft doorstaan.

Leuk om als cadeau te geven!

Per fles betaalt u € 7,50. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het behoud van het Rolder kerkgebouw.

Bestellingen kunnen geplaatst worden via vriend@sbrk.nl


Het laatste nieuws


Over de Stichting Behoud Rolder Kerk

Doelstelling

De Stichting Behoud Rolder Kerk is opgericht in 1998 met als doel fondsen te werven voor het onderhoud en daarmee het behoud van het historische kerkgebouw, het orgel en de directe omgeving van de Jacobuskerk te Rolde. De stichting werkt samen met kerkelijke en niet-kerkelijke vrijwilligers vanuit Rolde en omgeving om dit doel te realiseren.

De stichting is hier zeer succesvol in geweest; gedurende de afgelopen 20 jaar heeft zij ongeveer 260.000 euro aan fondsen verworven. Hiervan is het grootste deel, ruim 150.000 euro, gebruikt voor de restauratie van het monumentale orgel die begon in 2000 en begin 2013 was afgerond. Daarnaast is inmiddels ruim 50.000 euro gebruikt om het kerkgebouw te helpen maken tot het prachtige monument dat het nu is.

Om deze fondsen te werven worden jaarlijks verschillende activiteiten ontplooid zoals boekenmarkt en kerstmarkt en worden er rondleidingen verzorgd. Ook zijn er veel donateurs/vrienden van het Rolder kerkgebouw, uit Rolde en omliggende dorpen die de stichting steunen met een jaarlijkse bijdrage.

In 2019 heeft het bestuur van de stichting zich daarnaast ten doel gesteld nadrukkelijk het gebruik van het Rolder kerkgebouw voor andere dan kerkelijke doelen te stimuleren, zodat het gebouw er echt voor het hele dorp is.

Bijdragen voor onderhoud of voor verbetering van de functionaliteit van het kerkgebouw worden door het bestuur van de stichting overwogen na een formeel verzoek van de eigenaar van het kerkgebouw, de PKN gemeente.


Bestuurders en beloningsbeleid

Voorzitter: vacant

Penningmeester en secretaris: Dhr. A. (Arie) van Haeringen

Bestuursleden: Mevr. H. (Henriëtte) Meijer, Dhr. M. (Michel) Schoenmaker, Dhr. F. (Frank) van der Burg, Mevr. R. (Renate) Meijering, Dhr. B. (Bert) Knol.

Dit bestuur is in juli 2019 aangetreden. De leden van het bestuur genieten geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten. Deze uitgaven worden verantwoord in de jaarrekening.


Onze gegevens

Inschrijvingsnummer K.v.K.: 04056909

Bankrekeningnummer: NL91 RABO 0356 0365 29

RSIN / fiscaal nummer: 807094468

Postadres secretariaat: Nijlande 1, 9452 VA Nijlande

Telefoonnummer secretariaat: 06-19857573

Mail: sbrkerk@gmail.com


ANBI

Stichting Behoud Rolder Kerk
Nijlande 1, 9452VA Nijlande
RSIN / fiscaal nummer 807094468