SBRK

with Geen reacties

Gevolg van de corona-maatregelen van de overheid

In ieder geval tot 1 juni 2020 is het kerkgebouw gesloten voor bezoek en kunnen er door de SBRK geen rondleidingen worden verzorgd. Doorgang van het Kerkenpad 2020 hangt of van een eventuele verlenging van de coronamaatregelen ná 1 juni.

De jaarlijkse Boekenmarkt die gepland stond voor zaterdag 6 juni 2020 gaat niet door. Afhankelijk van ontwikkelingen zal deze markt mogelijk later in het jaar plaatsvinden, op zijn vroegst tijdens of rondom de Roldermarkt op dinsdag 8 september 2020.

De wekelijkse inname van boeken in het Tichelhoes is stopgezet, i.v.m. corona maar ook omdat de boekenzolder van het Tichelhoes momenteel tjokvol met boeken is. De inname van boeken zal weer opgestart worden nadat er weer een Boekenmarkt heeft plaatsgevonden en er weer ruimte op de boekenzolder is, op z’n vroegst dus na de Roldermarkt begin september 2020.

Echter, als u een grote portie mooie boeken had willen afleveren waar u geen andere bestemming voor kunt vinden, wilt u dan tóch even contact opnemen met
de coördinatoren van de boekeninzameling? Misschien kan er in overleg een oplossing worden gevonden om uw boeken tijdelijk elders op te slaan.

Onze (contact)gegevens

Naam: Stichting Behoud Rolder Kerk (SBRK)

Inschrijvingsnummer K.v.K.: 04056909

Bankrekeningnummer: NL91 RABO 0356 0365 29

RSIN / fiscaal nummer: 807094468

Postadres secretariaat: Nijlande 1, 9452 VA Nijlande

Telefoonnummer secretariaat: 06-19857573

Mail: sbrkerk@gmail.com

Over SBRK

Doelstelling

De Stichting Behoud Rolder Kerk is opgericht in 1998 met als doel fondsen te werven voor het onderhoud en daarmee het behoud van het historische kerkgebouw, het orgel en de directe omgeving van de Jacobuskerk te Rolde. De stichting werkt samen met kerkelijke en niet-kerkelijke vrijwilligers vanuit Rolde en omgeving om dit doel te realiseren.

De stichting is hier zeer succesvol in geweest; gedurende de afgelopen 20 jaar heeft zij ongeveer 260.000 euro aan fondsen verworven. Hiervan is het grootste deel, ruim 150.000 euro, gebruikt voor de restauratie van het monumentale orgel die begon in 2000 en begin 2013 was afgerond. Daarnaast is inmiddels ruim 50.000 euro gebruikt om het kerkgebouw te helpen maken tot het prachtige monument dat het nu is.

Om deze fondsen te werven worden jaarlijks verschillende activiteiten ontplooid zoals boekenmarkt en kerstmarkt en worden er rondleidingen verzorgd. Ook zijn er veel donateurs/vrienden van het Rolder kerkgebouw, uit Rolde en omliggende dorpen die de stichting steunen met een jaarlijkse bijdrage.

In 2019 heeft het bestuur van de stichting zich daarnaast ten doel gesteld nadrukkelijk het gebruik van het Rolder kerkgebouw voor andere dan kerkelijke doelen te stimuleren, zodat het gebouw er echt voor het hele dorp is.

Bijdragen voor onderhoud of voor verbetering van de functionaliteit van het kerkgebouw worden door het bestuur van de stichting overwogen na een formeel verzoek van de eigenaar van het kerkgebouw, de PKN gemeente.

Bestuurders en beloningsbeleid

Voorzitter: Dhr. J. (Hans) Reeskamp

Penningmeester en secretaris: Dhr. A. (Arie) van Haeringen

Bestuursleden: Mevr. H. (Henriëtte) Meijer, Dhr. M. (Michel) Schoenmaker

Dit bestuur is in juli 2019 aangetreden. De leden van het bestuur genieten geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten. Deze uitgaven worden verantwoord in de jaarrekening.

Jaarrekeningen

Jaarrekening 2019